Restauranter Barcelona

restaurants-barcelona

Barcelona tilbyr sine besøkende en matopplevelse som er noe forskjellig fra hva som ellers finnes i landet. Barcelona er kanskje den mest kosmopolitiske byen i Spania, og det er kan tenkes at det er derfor at dens borgere gjerne spiser på senere tidspunkt enn det som er vanlig. Barcelona har også en svært rik vinkultur, kanskje mer enn resten av Spania, og har barer og restauranter som serverer viner av verdensklasse.

Den mest populære maten i Barcelona er fisk, som eksisterer i et uttall av forskjellige retter hvor brouen av olivenolje og hvitløk også er blant hovedingrediensene. Pasta brukes også mye i denne europeiske metropolen. La oss ta en titt på noen av de mest symbolske restaurantene i Barcelona.

La Gavina

Adresse: Pl. Pau Vila 1

Tlf: 93-221-05-95

La Gavina er utvilsomt toppvalget for par som ønsker en romantisk middag sammen. Denne restauranten har en byens beste panorama med utsikt over havet og skip som seiler, noe som er en perfekt match til det som restauranten tilbyr av mat. La Gavina er stedet for å kunne nyte Middelhavet uten å forlate Barcelona i det hele tatt.

Agut

Adresse: Gignas 16

Tlf: 93-315-17-09

Denne 75 år gamle restauranten som ligger i Barcelonas gotiske kvarter, er kjent blant lokalbefolkningen såvel som de tilreisende for sitt utbredte utvalg av både katalansk og internasjonal mat. Agut har også et stort vinkart med enkelte av verdens mest populære merker.

El Raco de Can Fabes

Adresse: Sant Joan, 6 Sant Celoni

Tlf: 93-867-28-51

Mange av Spanias kulinariske eksperter anser denne restauranten for å være en av landets topp 3. Dette er velfortjent, siden den frister både eksperter og førstegangsbesøkende med noen av beste lokale og internasjonale retter. Restauranten ligger et stykke utenfor byen (omtrent 30 minutter med bil), men det er avgjort verdt det for de som setter pris på en førsteklasses kulinarisk opplevelse.

Torre d’Altamar

Adresse: Passeig Joan de Borbo 88. Torre Sant Sebastia

Tlf: 34-93-221-00-07

Restauranten Torre d’Altamar er stedet å besøke i Barcelona for de som ikke bare er interessert i sjømat, siden restauranten er har et digert utvalg av både tradisjonelle og eksotiske retter. Men denne restauranten passer også godt for de som foretrekker en biff eller filet mignon, og dette gjør den til et godt valg for nesten alle besøkende som kommer. En annen karakteristikk av restauranten er at den ligger på innsiden av et taubanetårn, og dette gir den noen av de mest utrolige utsikter i Barcelona.

Shunka

Adresse: Bak Hotel Colon på Sagristans 5, Barri Gotic.

Tlf: 93 412-49-91

For de som gjerne vil prøve noe annet enn hva det lokale kjøkken har å tilby, er Shunka definitivt stedet å gå. Denne japanske restauranten, regnet som en av de beste i sin klasse i Spania, har en utrolig variert japansk- og middelhavsmeny, som regnes for å være langt sunnere enn hva de mer tradisjonelle restaurantene byr på.